İZMİR / MENEMEN - Menemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Elektrik Elektronik Teknolojisi

Anadolu Teknik Lisesi türünde Endüstriyel Bakım Onarım Dalı

Anadolu Meslek Lisesi türünde Endüstriyel Bakım Onarım ve Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü Dalları bulunmaktadır.

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı

Süreçler

9.Sınıf: Ortak genel kültür dersleri

10.Sınıf: Alan seçimi ve genel elektrik dersleri

11.Sınıf: Dal Seçimi ve dal dersleri

12. Dal dersleri ve işletmede beceri eğitimi.

1-Tesisat Ve Pano Mönitörlüğü Dalı

2-Endüstriyel Bakım Onarım Dalı

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı

Teknolojik gelişmeler sonucu günümüz endüstrisinde kullanılan elektrik ; teknolojik gereçler çeşitli şekillerde birleşerek birbirini tamamlamakta ve bilgisayar ile desteklenip bir bütün oluşturmaktadır. Sanayileşmenin, ekonomik ve sosyal yaşamın önde gelen koşulu elektrik enerjisinden daha fazla yararlanmaktır. Elektrik enerjisi yaşamın temel maddeleri kadar zorunlu ihtiyaç haline gelmiştir. Her tesisin kurulmasında, işletmelerin sürekli çalışmasında, elektrikli cihaz ve aletlerin kontrolünde, yetişmiş yetkili elemanlara elektrikçi vasfı verilmektedir. Bu alanda öğrenciler; elektrik elde edilmesini ve dağıtımını, elektrik enerjisinin diğer enerjilere dönüştürülmesini, elektrik araç ve cihazlarının tesisini, montajını, bakımını, onarımını, ve kullanımını öğrenir.  İşyeri açma belgesi kazanır.

Bu nedenle sen Elektrik öğrencisi olmalısın!

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı

Ayrıca , elektronik güç kaynakları, transistorlu yükselteçler, endüstriyel elektronik uygulamaları öğretilir. Bu bölümün mezunları piyasada çok rahat iş bulabilecekleri gibi az bir sermaye ile kendi iş yerlerini ve servislerini kurabilirler.

Bu alanda faaliyet halinde olan iki dalda eğitim ve öğretim yürütülmektedir.

1-Tesisat Ve Pano Monitörlüğü,      2-Endüstriyel  Bakım Onarım Dalı

Bu alana ait ayrıca Mesleki Açık Öğretim Lisesi Tesisat Ve Pano Monitörlüğü Dalı bulunmaktadır.Mesleki Açık Öğretim Lisesinde eğitim ve öğretim Cumartesi ve Pazar günleri sürdürülmektedir.Bu lisede yaş sınırı aranmamaktadır. Ortaokul ve ya İlköğretim Okulu mezunu olmak ve ya lise ve dengi okullardan tasdikname almış olmak gerekmektedir.Bu liseyi bitirenler de Meslek Lisesi Mezunlarının bütün yetkilerine sahip olarak mezun olmaktadır.

Ayrıca mezunlarımızı, çevremizdeki irtibat halinde olduğumuz işyerlerinden çalıştırılmak üzere aldığımız talepleri değerlendirerek; işe yerleşmelerine yardımcı olmaktayız.

Veli BALCI

Elektrik Elektronik Alan Şefi

Bu bölümden mezun olan öğrencilerin üniversitede yerleşebileceği  bölümler şunlardır:

BÖLÜM ADI:YÜKSEK ÖĞRETİM PROGRAMLARI ÖĞRETİM SÜRESİ  YGS PUAN TÜRÜ
ELEKTRİK   2 SAY
ELEKTRİK-ELEKTRONİK 2 SAY
HİDROELEKTRİK SANTRALLERİ 2 SAY
OTO ELEKTRİK-ELEKTRONİK  2 SAY
UÇAK ELEKTRİĞİ 2 SAY
ELEKTRİK ÖĞRETMENLİĞİ  2 SAY
HAVACILIK ELEKTRİK    4 SAY

ELEKTRONİĞİ(Havacılık Yüksekokulu)

4 SAY
ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ 4 SAY

ELEKTRİK PANOSU

KUVVET TESİSATI

AYDINLATMA TESİSATI ÇALIŞMASI

OTOMATİK KUMANDA İŞ TEZGAHI

KUMANDA TEZGÂHINDA ÇALIŞMA

03-03-2018

PLC (Programable Logic Control)

ELEKTRİK LABORATUVARI

PROJELERİMİZ

03-03-2018

Projenin Amacı: Acil durumlar için cep telefonlarına, elektrikli sandalyelere ve farklı elektronik cihazlara enerji sağlamak için uygun hazırlıklarla halkın kullanımına sunmak.

Proje Özeti :  Güneş enerjisi ile elde edilen enerjiyi aküde toplamak. İnverter ve adaptör devreleri ile uygun voltaj elde etmek. Uygun fiş ve jaklarla servis edilir hale getirmek.

Danışman Öğretmen : VELİ BALCI

Proje Öğrencileri :EMRE SALMAZ, UĞUR GÜNDOĞ

TANIM: Elektronik  cihazların ve android telefonlarımızın şarjları çok hızlı tükenmekte olduğunu gözlemledik. Bu nedenle acil arama gerektiğinde çoğunlukla şarjı biten bataryalar yüzünden insanlar mağdur olabilmektedir. Benzer şekilde akülü sandalyelerin de şarjı en beklenmedik zamanda tükenebilmektedir. Bu olumsuzlukları gidermek için; sistemden enerji çekmeden  güneş enerjisi ile ihtiyaçlarımızı giderebileceğimiz bir proje tasarlamaya çalıştık.

Sistemimizde bir 9Ah 12V akü, 600w inverter, 20w güneş paneli, şarj regülatörü USB şarj adaptörleri, engelli sandalyesi şarj konnektörü, grup prizler bulunmaktadır.

YAPAY GÖKKUŞAĞI

03-03-2018

Projenin Amacı : Moral düzeyi düşük olan hasta ve hasta gruplarında, kreşlerde ve dekoratif amaçla mekanlarda hoş bir görüntü oluşturmak.

Proje Özeti : Bir ışık kaynağı kullanarak şeffaf üçgen prizmadan ışığın taytlarını elde ederek, bunu gökkuşağı yayı şekline sokarak, duvara yansıtmak.

Danışman Öğretmen : Veli Balcı

Proje Öğrencileri : Alişan Yıldız , Emre Salmaz

Projemiz psikolojik destek amaçlıdır. Özellikle yatağından kalkamayan hastalar için düşünüldü. Ancak psikoloji kliniklerinde, psikiyatri polikliniklerinde, kreşlerde, anaokullarında, yaşlı bakımevlerinde, çeşitli davet ve eğlence toplantılarının animasyonlarında, otel lobilerinde kullanılabilir.Projemizi hazırlarken fen bilgisi ders konularından olan; ışığın tayfı konusu ile yola çıktık.

Yayın: 05.06.2013 - Güncelleme: 30.12.2023 12:48 - Görüntülenme: 6432