İZMİR / MENEMEN - Menemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Menemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Adres
MENEMEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ESATPAŞA MAH. YÜKSEL KAYAN CAD. NO 12/3 MENEMEN / İZMİR
Vizyon
Okulumuz, düşünen, araştıran, üreten sorgulayan ve hoşgörülü bireyleri ile birlikte; mesleki alanlarda vereceği eğitim öğretim ile örnek ve öncü bir kurum olacaktır. Öğrencimiz meslek sahibi olacak ve Türkiye kazanacak.
Misyon
Atatürk İnkılap ve İlkelerine bağlı, temel akademik ve yaşam becerileri ile birlikte meslek alanlarında, yeterli mesleki bilgi ve beceriler kazanmış, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilen,araştıran yurttaşlar yetiştererek; Ulusumuzun ekonomik, sosyal endüstriyel kalkınmasını hızlandırır ve destekleriz.
Doğalgaz (Atölyeler Ve Yurt dahil)
KIZ ÖĞRENCİ KAPASİTE:60 ERKEK ÖĞRENCİ KAPASİTE:55
Ulaşım
Okulumuza İZBAN sistemini kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Okulumuz İZBAN Menemen İstasyonunun karşısındadır.
Yerleşim Yeri
İzmir İline bağlı olup, 35 km mesafededir. Menemen, 27,4 derece boylam ve 38,35 derece enlemdedir. Doğusu Manisa İli, batısı Foça İlçesi ve Ege Denizi, Kuzeyi Aliağa İlçesi, Güneyi Çiğli İlçesi ile çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği ortalama 20 m dir. YÜZÖLÇÜMÜ : 655 km2 (yaklaşık olarak) Not: Daha önce 665 km2 olan yüzölçümü Harmandalı Beldesinin 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinden sonra Çiğli İlçesine bağlanması ile yaklaşık olarak 10 km2 eksilmiştir.
Okulumuz ilçe merkezine 1km, il merkezine 26km uzaklıktadır.